Počasnejše spletne strani prodajo manj!

Počasna spletna trgovina vpliva na vaše podjetje. Nezadovoljne stranke bodo poiskale enake produkte drugje. Statistika kaže, da bodo tudi v prihodnje stranke nakupovale drugje in se na vašo stran več ne bodo vračale.

Ogromno časa, znanja in posledično denarja je potrebnega za privabljanje novih strank na spletno mesto in tudi za njihovo vračanje. Tudi Google potrjuje, da je nalaganje spletnega mesta velik faktor tako za mobilne naprave kot računalnike, kar se tiče uvrščanja v iskalnih rezultatih brskalnika.

 

Kaj stranke pričakujejo od spletne trgovine ?

Kaj se zgodi, če vaša stran ne doseže želenih rezultatov ?

Kako se s tem spopada vaša konkurenca ?

47% strank pričakuje, da se bo spletna trgovina naložila v 2 sekundah ali manj (Kissmetrics-2011).

80% uporabnikov ugotavlja, da je počasno nalaganje strani bolj stresno od začasnega nedelovanja strani (Eggplant-2018).

33% uporabnikom se zdi, da se stres pri čakanju na stran poveča, če se stran nalaga več kot 6 sekund. Stopnjo primerjajo s pisanjem matematičnega testa ali, če bi morali sami gledati grozljivko ( Ericsson-2016).

9.1% strank bo v košarico dodalo več izdelkov že, če se hitrost spletne trgovine poveča za 0.1 sekunde (Google-2020).

95% uporabnikov, ki uporabljajo mobilno napravo je izkazalo interes za povratek na spletno stran, ki se hitro naloži, medtem, ko je zanimanje za povratek izkazalo zgolj 62% uporabnikov za počasnejše strani.

Šibkejša konkurenca predstavlja večjo možnost, da jih prehitite

2.4 sekunde je povprečni čas nalaganja spletnih mest v oktobru 2020 (namizni računalniki/prenosniki), kar je boljše kot je bilo decembra 2016; 2.8 sekunde (http Archive-2019).

5.2 sekundi je povprečni čas nalaganja spletnih mest v oktobru 2020 (mobilni uporabniki), kar je slabše kot je bilo decembra 2016; 4.8 sekund. (http Archive-2019).

6 sekund je po poročanju Googla povprečna številka, ki jo potrebujejo angleške spletne trgovine, da prikažejo vsebino mobilnemu uporabniku (Google-2018).

6.3 sekunde potrebujejo ameriške spletne trgovine za prikaz vsebine mobilnemu uporabniku (Google-2018).

22 sekund je povprečni čas, ki je potreben za popolno nalaganje spletne trgovine, je ugotovil Google na podlagi ankete 900.000 mobilnih uporabnikov.

Velja tudi omeniti, da je velikost spletnega mesta v manj kot 6 letih več kot podvojila zaradi večjega obsega produktov, ki so na voljo na vedno bolj dinamičnih straneh. V naslednjih 2 letih bo potrebno, da se zagotovi boljša obiskanost spletno trgovino optimizirati do te mere, da se zagotovijo čim boljši rezultati. S tem boste izboljšali uporabniško izkušnjo, privabljali nove in stare stranke na svoje spletno mesto, se višje uvrščali v iskalnikih in prodali več!

Dobra novica je, da je lestvica še vedno precej nizka (raziskava Unbounce-2018).

85% ciljnih strani udeležencev je bilo pri povezavi 3G počasnejše od Googlovega priporočila 5 sekund ali manj.

Hitrost povečuje prodajo. Več informacij je dostopnih TUKAJ

Scroll to Top